Värdeminskning

Att en bil som du nyss köpt minskar i värde ganska snabbt är det många som vet om. Däremot är det inte lika många som har koll på hur denna värdeminskning faktiskt ser ut – hur mycket brukar värdet på en bil egentligen minska? Hur ser värdeminskningen ut direkt och hur ser värdeminskningen för bil ut per år? Hur snabbt går det? Och hur räknar jag ut det? Allt du vill veta om värdeminskning på bil går vi igenom nedan!

Bil värdeminskning – vad är det som avgör?

För att avgöra bilens värdeminskning krävs det att man väger in ett flertal olika faktorer, som alla kan vara avgörande för hur värdet på just din bil minskar. Det är nämligen olika för alla olika bilar. I somliga fall är det bilens skick och utseende som räknas in, andra gånger är det miltalet på mätaren, en del gånger är det bilens ålder som är avgörande, och så vidare.

Det kan med andra ord vara rätt svårt att såhär på rak arm säga vad som är avgörande för värdet på din bil, och vilka faktorer som påverkar minskningen av värdet. Trots att det i de allra flesta fall är bilens körsträcka som är avgörande, samt dess ålder, är det viktigt att olika aspekter räknas in och plussas ihop för att det slutgiltiga svaret ska vara rättvisande.

Car Value Loss Calculator

Car Value Loss Calculator